Witaj!
Pierwsze kroki stawia Twoje maleństwo ale i Ty jako rodzic? Nie jesteś sam! Tutaj możesz zadawać pytania rodzicom i ekspertom oraz dzielić się wiedzą z innymi. Co więcej - za aktywność otrzymasz fantastyczne nagrody, upominki dla Ciebie i Twojego dziecka!

Czy dodatki do żywności zwane potocznie “chemią” mogą mieć zły wpływ na rozwój dziecka?

pytanie zadane 21 sierpnia 2013 w Inne przez użytkownika niezalogowany

59 odpowiedzi

+26 głosów
jeżeli chcesz uniknąć chemii w żywności którą kupujesz poprostu musisz przestać jeść
odpowiedź 2 listopada 2013 przez użytkownika mistrzyni4145 (52,291)
+26 głosów
napewno nadmiar dodatków może zaszkodzić
odpowiedź 6 listopada 2013 przez użytkownika teresa211186 (19,943)
+22 głosów
w dużych ilościach na pewno tak.
odpowiedź 7 grudnia 2013 przez użytkownika bozena (55,908)
+25 głosów
myslę iz tak, przede wszystki mog.ą powodować alergię ae niestety żyjemy w takich czasach że wszystko jest naszpikowane chemią a my jako madre mamy musimy nauczyć się wybierać te które posiadaja najmniej, zaopatrywać się w sprawdzonych miejscach, np jajka bo Pan który sprzedaje na bazarku i mówi żew od kury która chodzi u niego po podwórku nie zawsze jest prawdą
odpowiedź 9 grudnia 2013 przez użytkownika agas (6,546)
+23 głosów
Na rozwój nie ale na zdrowie to już chyba tak
odpowiedź 9 grudnia 2013 przez użytkownika Nensi Nknk (16,752)
+20 głosów
we wszystkim jest chemia nawet w warzywach kupowanych na bazarkach często coś jest dodawane żeby szybciej rosły
odpowiedź 21 grudnia 2013 przez użytkownika monikadkr (50,555)
+21 głosów
pewnie że mają zły wpływ ale niestety teraz one są wszędzie :( chyba że mamy owoce i warzywa ze swojego ogródka i mamy własne zwierzątka
odpowiedź 27 stycznia 2014 przez użytkownika Mama Kini (40,494)
+20 głosów
Mozliwe, ale chea jest tetaz wszeze i nie sposob jej uniknac, chocby nie wiem jak sia starac. Roznego pochodzenia, ale zawsze chemia pozostanie chemia,
odpowiedź 25 czerwca 2014 przez użytkownika mama:-) Beata (26,836)
+21 głosów
Z pewnością są szkodliwe, ale prawda jest taka, że ta "chemia" jest wszędzie i niesposób jej uniknąć. Nie ma co popadać w paranoję. Nie każdy ma ten komfort, że ma dostęp do ekologicznych warzyw, zdrowego i sprawdzonego mięsa- tylko nieliczni mają ten komfort.
odpowiedź 25 czerwca 2014 przez użytkownika adata22 (32,456)
+19 głosów
Niestety tak. Ich nadmiar zwłaszcza.
odpowiedź 23 października 2014 przez użytkownika marrika (29,451)

13,148 pytań

119,781 odpowiedzi

  1. Alexanndra

    184690 Punkty

  2. fikumiku

    139918 Punkty

  3. inreii

    130573 Punkty

  4. irena_mmm

    120823 Punkty

...
x