mrożenie domowych ciast

moja koleżanka mówiła żę mrozi ciastka gdy jej zostaje dużo, jakieś biszkoptowe, i nawet takie z masami. czy wy mrozicie? jakie gatunki? jak smakują po odmrożeniu?
pytanie zadane 17 grudnia 2014 w Inne przez użytkownika olamama2 (66,862)

21 odpowiedzi

+6 głosów
Osobiście kosztowałam takie mrożone ciasto a był to tort i nie smakował jak świeży. Przeszedł zapachem z zamrażarki i nie był kruchy.
odpowiedź 10 kwietnia 2015 przez użytkownika Alexanndra (184,690)
+6 głosów
ja nie mrożę i nie wiem takie smakują
odpowiedź 22 kwietnia 2015 przez użytkownika marzena38 (55,162)
+5 głosów
też słyszałam o takich praktykach, ale mnie one nie przekonują, na szczęście nikt mnie czymś takim nie częstował :)
odpowiedź 11 czerwca 2015 przez użytkownika inreii (130,573)
+6 głosów
Mrożę bardzo dużo rzeczy: pierogi, krokiety niepanierowane, mięsa różne schab pieczony, bitki, rolady mięśne, zraziki i sznycelki smażone, roladki zawijane faszerowane różnymi rzeczami(ser zółty, pieczarki,ser topiony, szpinak). Czasami mróżiłam zupy. Oczywiście mięso surowe też, mrożonki do zupy(marchewka,seler,pietruszka) starte na tarce przygotowane w porcyjce w woreczku i potem szybko wrzucam zamrożone do garnka na zupę. Oczywiście mroże owoce rożne rodzaje, warzywa, zieleninę, chleb. Placki, ciastka to oczywiście standard że mam zawsze zamrożone. Zasada jest prosta wszystko co mroże wkładam w szczelnie pozamykane. Placki zawijam szczelnie w folię aluminiową i wkładam jeszcze w dwa woreczki szczelnie pozamykane. Mięsa, owoce zieleninę wkładam w pojemniczki plastikowe i jeszcze w woreczki. Nic nie ma prawa przejśc zapachem innego produktu. Placki są jak świeże
odpowiedź 11 czerwca 2015 przez użytkownika ja (4,808)
+4 głosów
Moja mama mrozi np. ciasta miodowe takie jak królewiec, orzechowiec. Mrozi makowiec drożdżowy. Ale uwaga nie wszystkie ciasta da się zamrozić. Nie będą dobre po zamrożeniu.
odpowiedź 11 czerwca 2015 przez użytkownika pink086 (69,232)
+2 głosów
My jedynie makowiec mrozimy....jest taki jak wcześniej :)
odpowiedź 25 grudnia 2015 przez użytkownika irena_mmm (120,823)
+2 głosów
Nie mroze bo mi nie smakują
odpowiedź 29 grudnia 2015 przez użytkownika fikumiku (139,918)
+2 głosów
Sernikj smakuje później dobrze.
odpowiedź 20 marca 2016 przez użytkownika kicikici (27,641)
+1 głos
Biszkopta bym nie zamroziła. Ja staram się jak najmniej mrozić.
odpowiedź 20 marca 2016 przez użytkownika pink086 (69,232)
0 głosów
Nie mrożę, bo mi nie smakują, w ogóle uważam, że mrożone to zazwyczaj gorzej smakuje i tyczy się to wszystkiego.
odpowiedź 20 marca 2016 przez użytkownika Madeleine (47,632)
Witaj!
Pierwsze kroki stawia Twoje maleństwo ale i Ty jako rodzic? Nie jesteś sam! Tutaj możesz zadawać pytania rodzicom i ekspertom oraz dzielić się wiedzą z innymi. Co więcej - za aktywność otrzymasz fantastyczne nagrody, upominki dla Ciebie i Twojego dziecka!

13,148 pytań

119,781 odpowiedzi

...