Sałatki, surówki - Wasze przepisy?

Podajcie Wasze sprawdzone przepisy an surówki, czy sałatki, najfajniej gdyby były bez dodatku mięsa :)
pytanie zadane 20 stycznia 2014 w Inne przez użytkownika hkama (38,207)

33 odpowiedzi

+11 głosów
ja uwielbiam wszelkie kombinację z kapustą pekińską dodaje marchewkę, selera, pora, trochę soli i pieprzu i olej lub majonez mniam :)

lub sałatkę grecką
fera, pomidor, ogórek, sałata lodowa, oregano, i oliwa z oliwek :)
odpowiedź 20 stycznia 2014 przez użytkownika Mama Kini (40,494)
+13 głosów
Marchewka i jabłko troszkę śmietany proste i pyszne.
odpowiedź 27 stycznia 2014 przez użytkownika malgorzataz (14,674)
+12 głosów
Bardzo dziękuję :)
odpowiedź 28 stycznia 2014 przez użytkownika hkama (38,207)
+13 głosów
Seler świeży starty do tego śmietana 18%. Pychota.
Sałatka warzywna tradycyjna: Pokrojona w kostkę włoszczyzna z rosołu a do tego jak kto woli ogórki kiszone, jajka, ziemniaki gotowane. Posolić , popieprzyć i dodać majonez. Wymieszać. Mniam.
Smacznego.
odpowiedź 28 stycznia 2014 przez użytkownika Amja Mia (2,152)
+12 głosów
sałatka: puszka czerwonej fasoli, puszka ananasa (w kostkę pokroić), por pokrojony w cienkie talarki, do tego majonez, sól  pieprz do smaku, pyszna!!!  poza tym lubię takie wymyślane czyli "co kto lubi" plus do tego pekinka:)
odpowiedź 29 stycznia 2014 przez użytkownika bozena (55,908)
+12 głosów
starta marchewka na drobnej jarzynówce i do tego chrzan ze słoiczka, wymieszać i jeść:) proprcje wg uznania, jeśli ktoś lubi więcej chrzanu to dać więcej, bardzo dobra do obiadku:)
odpowiedź 29 stycznia 2014 przez użytkownika bozena (55,908)
+11 głosów
nie złe propozycje
odpowiedź 30 stycznia 2014 przez użytkownika monikadkr (50,555)
+11 głosów
I jak tutaj wybrać najlepszą odpowiedź, skoro wszystkie z przepisami są takie :) Bardzo dziękuję za podpowiedzi.

My ostatnio zajadamy się surówką z kapusty pekińskie, pomidora, ogórka kiszonego, dużej ilości kopru, odrobiny soli, oleju, do obiadu pycha :)
odpowiedź 31 stycznia 2014 przez użytkownika hkama (38,207)
+11 głosów
marchewka i jabłuszko i łyżeczka jogurtu naturalnego
odpowiedź 2 lutego 2014 przez użytkownika mistrzyni4145 (52,291)
+11 głosów
ja robię z kapusty. 1 dzień wcześniej bo musi zmięknąć. drobno kroję białą kapustę potem solę a następnie robię prasowankę czyli kładę bardzo duży talerz lub coś innego i stawiam na niego żelazko ciężkie krawieckie - wtedy surówka będzie strawiona przez nasz organizm.
na drugi dzień dodaję obranego ze skóry pomidora, kiszonego ogórka nie zielonego bo szkodzi zdrowiu, szczypiorek albo dymkę, paprykę bez skórki albo taką ze słoika mojej roboty wszystko, latem rzodkiewkę itp.
do tego robię szybki sos - olej rzepakowy do niego musztarda bezglutenowa są takie np. firmy Roleski. a potem dodaję do miski z kapustą żeby wszystko się przegryzło na pół godziny przed obiadem.
odpowiedź 8 lutego 2014 przez użytkownika Maria59 (250)
Witaj!
Pierwsze kroki stawia Twoje maleństwo ale i Ty jako rodzic? Nie jesteś sam! Tutaj możesz zadawać pytania rodzicom i ekspertom oraz dzielić się wiedzą z innymi. Co więcej - za aktywność otrzymasz fantastyczne nagrody, upominki dla Ciebie i Twojego dziecka!

13,148 pytań

119,781 odpowiedzi

...