Witaj!
Pierwsze kroki stawia Twoje maleństwo ale i Ty jako rodzic? Nie jesteś sam! Tutaj możesz zadawać pytania rodzicom i ekspertom oraz dzielić się wiedzą z innymi. Co więcej - za aktywność otrzymasz fantastyczne nagrody, upominki dla Ciebie i Twojego dziecka!

Jakiego wywaru używacie do przygotowania zup?

Jakiego wywaru używacie do przygotowania zup? Jak go przygotowujecie? Dodajecie kostek dostępnych na rynku, czy jest to np. wywar z samych warzyw, czy miesno-warzywny?
pytanie zadane 17 stycznia 2014 w Inne przez użytkownika hkama (38,207)

29 odpowiedzi

+11 głosów
witam:)) ja wszystkie zupki robię na rosołku - udko lub skrzydełka z kurczaczka, plus warzywa, ziele angielskie i listki laurowe.potem, na końcu dodaję kostki lub trochę wegety i pieprzu.
odpowiedź 17 stycznia 2014 przez użytkownika olena5 (4,095)
+12 głosów
Również witam :)

My z racji diet :) musieliśmy wyeliminować wszystkie dodatki z zawartością dodatków chemicznych, a ze ja mięsa nie jadam to tylko bulion warzywny wchodzi w grę :) Dużo warzyw, trochę soli, ewentualnie pieprzu, czy cukru, w zależności od zupy i koniecznie dobra jakościowo śmietana do zabielenia.
odpowiedź 17 stycznia 2014 przez użytkownika hkama (38,207)
+11 głosów
raczej na rosołu ale to zależy od zupy
odpowiedź 17 stycznia 2014 przez użytkownika Mama Kini (40,494)
+10 głosów
najczęściej coś z kurczaka plus warzywa, wegeta do smaku tez jest.
odpowiedź 29 stycznia 2014 przez użytkownika bozena (55,908)
+9 głosów
ja również na kostce lub mięsku
odpowiedź 30 stycznia 2014 przez użytkownika monikadkr (50,555)
+10 głosów
mięsko warzywa i troszkę vegety.
odpowiedź 3 lutego 2014 przez użytkownika mistrzyni4145 (52,291)
+9 głosów
ja robię wywar mięsno warzywny z porcji mięsa z chowu swoich kurczaków
odpowiedź 3 lutego 2014 przez użytkownika teresa211186 (19,943)
+9 głosów
alergia i nietolerancja białka kazeiny zmusiła mnie do zupek tylko na samej wodzie czyli wywar warzywny. kiedy nie miałam świadomości o chorobie to nadużywałam mięska i kiełbasy - bardzo lubię a że nie trawię białka w mleku
to i mięsko okrojone od czasu do czasu odrobina indyka. albo jak mąż sobie robi dobrej jakości bez chemii kupuje u rolnika i robi samo mięsko w piekarniku - to bardzo rzadko od niego i odrobina.
odpowiedź 8 lutego 2014 przez użytkownika Maria59 (250)
+9 głosów
Zawsze na mięsku drobiowym,włoszczyzna,trochę kostki oraz vegetę do smaku
odpowiedź 17 lutego 2014 przez użytkownika kasiula82 (25,524)
+10 głosów
Używam tylko wywaru z warzyw i dodaje ugotowane mięso lub rybę. Taki wywar z ugotowanego mięsa bądź ryby nie pasuje do diety małego dziecka. (do lat 3).
odpowiedź 17 lutego 2014 przez użytkownika MadlenP (130)

13,148 pytań

119,781 odpowiedzi

  1. Alexanndra

    184690 Punkty

  2. fikumiku

    139918 Punkty

  3. inreii

    130573 Punkty

  4. irena_mmm

    120823 Punkty

...
x