Jakiego wywaru używacie do przygotowania zup?

Jakiego wywaru używacie do przygotowania zup? Jak go przygotowujecie? Dodajecie kostek dostępnych na rynku, czy jest to np. wywar z samych warzyw, czy miesno-warzywny?
pytanie zadane 17 stycznia 2014 w Inne przez użytkownika hkama (38,207)

29 odpowiedzi

+11 głosów
witam:)) ja wszystkie zupki robię na rosołku - udko lub skrzydełka z kurczaczka, plus warzywa, ziele angielskie i listki laurowe.potem, na końcu dodaję kostki lub trochę wegety i pieprzu.
odpowiedź 17 stycznia 2014 przez użytkownika olena5 (4,095)
+12 głosów
Również witam :)

My z racji diet :) musieliśmy wyeliminować wszystkie dodatki z zawartością dodatków chemicznych, a ze ja mięsa nie jadam to tylko bulion warzywny wchodzi w grę :) Dużo warzyw, trochę soli, ewentualnie pieprzu, czy cukru, w zależności od zupy i koniecznie dobra jakościowo śmietana do zabielenia.
odpowiedź 17 stycznia 2014 przez użytkownika hkama (38,207)
+11 głosów
raczej na rosołu ale to zależy od zupy
odpowiedź 17 stycznia 2014 przez użytkownika Mama Kini (40,494)
+10 głosów
najczęściej coś z kurczaka plus warzywa, wegeta do smaku tez jest.
odpowiedź 29 stycznia 2014 przez użytkownika bozena (55,908)
+9 głosów
ja również na kostce lub mięsku
odpowiedź 30 stycznia 2014 przez użytkownika monikadkr (50,555)
+10 głosów
mięsko warzywa i troszkę vegety.
odpowiedź 3 lutego 2014 przez użytkownika mistrzyni4145 (52,291)
+9 głosów
ja robię wywar mięsno warzywny z porcji mięsa z chowu swoich kurczaków
odpowiedź 3 lutego 2014 przez użytkownika teresa211186 (19,943)
+9 głosów
alergia i nietolerancja białka kazeiny zmusiła mnie do zupek tylko na samej wodzie czyli wywar warzywny. kiedy nie miałam świadomości o chorobie to nadużywałam mięska i kiełbasy - bardzo lubię a że nie trawię białka w mleku
to i mięsko okrojone od czasu do czasu odrobina indyka. albo jak mąż sobie robi dobrej jakości bez chemii kupuje u rolnika i robi samo mięsko w piekarniku - to bardzo rzadko od niego i odrobina.
odpowiedź 8 lutego 2014 przez użytkownika Maria59 (250)
+9 głosów
Zawsze na mięsku drobiowym,włoszczyzna,trochę kostki oraz vegetę do smaku
odpowiedź 17 lutego 2014 przez użytkownika kasiula82 (25,524)
+10 głosów
Używam tylko wywaru z warzyw i dodaje ugotowane mięso lub rybę. Taki wywar z ugotowanego mięsa bądź ryby nie pasuje do diety małego dziecka. (do lat 3).
odpowiedź 17 lutego 2014 przez użytkownika MadlenP (130)
Witaj!
Pierwsze kroki stawia Twoje maleństwo ale i Ty jako rodzic? Nie jesteś sam! Tutaj możesz zadawać pytania rodzicom i ekspertom oraz dzielić się wiedzą z innymi. Co więcej - za aktywność otrzymasz fantastyczne nagrody, upominki dla Ciebie i Twojego dziecka!

13,148 pytań

119,781 odpowiedzi

...