Delikatny gulasz z mięsa królika z marchewką i koperkiem (od 10 mies.)
Składniki:
250 g mięsa z królik
pieprz
zioła prowansalskie
włoszczyzna
marchewka
łyżka mąki pszennej
koperek
Sposób przyrządzenia:
Mięso pokrój na malutkie kawałki. Marchewkę utrzyj na tarce o grubych oczkach. W garnuszku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć włoszczyznę. Gotuj aż warzywa będą miękkie. Usuń warzywa z garnuszka, zagotuj i wrzuć pokrojone mięso, startą marchewkę i przyprawy. Zmniejsz ogień i duś pod przykryciem aż mięso zmięknie. W kubeczku rozmieszaj łyżkę maki pszennej z zimną wodą i dodaj do garnuszka. Zagotuj, dodaj koperek i gulasz gotowy. Podawaj z ryżem najlepiej brązowym lub kasza jaglaną, jęczmienną, gryczaną itp.
Więcej przepisów na dania z królika dla dzieci w linku:
http://www.mytaste.pl/s/dania-z-kr%C3%B3lika-dla-dzieci.html