Mrozicie czy pasteryzujecie potrawy dla niemowlaka?

Żonie mówię, że lepiej mrozić a ona jest za gotowaniem słoików.
pytanie zadane 10 sierpnia 2015 w 0-6 miesięcy przez użytkownika maatttiiii (38,171)

9 odpowiedzi

+4 głosów
 
Najlepsza odpowiedź
jeżeli chodzi o ściągnięte mleko to uważam że lepiej przechowywać je odpowiednio zamrożone. Co do pasteryzacji potraw, to też nie jest taka zła, tylko trzeba uważać jak się takie słoiki przechowuje. No i zawiera więcej czasu. My robiliśmy obiadki dla maluszka z dnia na dzień, nikt nie bawił się w większe gotowanie
odpowiedź 10 sierpnia 2015 przez użytkownika inreii (130,573)
wybrane 10 sierpnia 2015 przez użytkownika maatttiiii
+3 głosów
Ja jestem za mrożeniem
odpowiedź 10 sierpnia 2015 przez użytkownika Zielonomi (114,810)
+3 głosów
Ja nie mrożę ani nie pasteryzuję
odpowiedź 10 sierpnia 2015 przez użytkownika aagnieszkaa1 (24,282)
+4 głosów
chyba wybrałabym mrożenie, chociaż nigdy nie robiłam ani jednego ani drugiego dla tak małych dzieci
odpowiedź 10 sierpnia 2015 przez użytkownika maja (14,889)
+5 głosów
Czyli większość kupuje lub kupowała gotowe.
odpowiedź 10 sierpnia 2015 przez użytkownika maatttiiii (38,171)
albo robi na bierząco ;)
+3 głosów
Ja mrozilam.
odpowiedź 29 sierpnia 2015 przez użytkownika emilcia19 (282)
+1 głos
Ja nie mrożę ani nie pasteryzuję. Zazwyczaj kupuję gotowe lub sama coś ugotuję.
odpowiedź 12 listopada 2015 przez użytkownika Alexanndra (184,690)
+1 głos
Ani jedno ani drugie
odpowiedź 6 grudnia 2015 przez użytkownika fikumiku (139,918)
0 głosów
Ja też wolę świeże niż mrożone. Ale nie wiem o co dokładnie pytasz
odpowiedź 26 lipca 2016 przez użytkownika Małgosia (26,226)
Witaj!
Pierwsze kroki stawia Twoje maleństwo ale i Ty jako rodzic? Nie jesteś sam! Tutaj możesz zadawać pytania rodzicom i ekspertom oraz dzielić się wiedzą z innymi. Co więcej - za aktywność otrzymasz fantastyczne nagrody, upominki dla Ciebie i Twojego dziecka!

13,148 pytań

119,781 odpowiedzi

...