Przepisy na domowe słodkości?

Macie jakiejś swoje sprawdzone, które zawsze wychodzą nawet w zdezelowanym piekarniku :)
pytanie zadane 15 stycznia 2014 w 1 roczek przez użytkownika hkama (38,207)

30 odpowiedzi

+5 głosów
uwielbiam ciasto 3 bit na herbatnikach i biszkoptach, nie trzeba wcale używać piekarnika, wystarczy, żeby lodówka chłodziła jak trzeba :D
odpowiedź 27 lipca 2015 przez użytkownika inreii (130,573)
+6 głosów
Ja lubię ciasta na zimno.
odpowiedź 7 sierpnia 2015 przez użytkownika aagnieszkaa1 (24,282) 1 zgłoszenie
+6 głosów
Jabłecznik mhmmm
odpowiedź 12 sierpnia 2015 przez użytkownika Zielonomi (114,810)
+5 głosów
Babeczki z cukiereczkami
odpowiedź 6 września 2015 przez użytkownika Sktzacik (100,686)
+4 głosów
Ciasteczka owsiane z czekoladą.
odpowiedź 13 listopada 2015 przez użytkownika bst (46,816)
+2 głosów
buleczki maślane
odpowiedź 5 grudnia 2015 przez użytkownika fikumiku (139,918)
0 głosów
Ciasto rafaello z białą czekoladą:
Czas przygotowania: 60 min. |  kategoria: ciasta i desery
Przepyszne ciasto bez pieczenia o kremowej konsystencji, która idealnie komponuje się z aromatem wiórków kokosowych. Poezja smaku nie tylko dla wielbicieli sławnych pralinek.
 ekstra rafaello
Składniki
2 duże paczki krakersów
12 łyżek wiórków kokosowych
2 tabliczki białej czekolady
około litr mleka
200 g masła 82%
3 budynie waniliowe bez cukru
6 łyżek cukru
Sposób przygotowania
1.
MASA 1: w rondelku rozpuszczamy 2 białe czekolady z 1/4 szklanki mleka i 2 łyżkami cukru. Po wystudzeniu miksujemy to z połową ciepłego (w sensie - nie prosto z lodówki) masła.
2.
MASA 2: Trzy budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu w 3 szklankach mleka. W czasie gotowania dodajemy 3 łyżki cukru. Budyń studzimy a następnie miksujemy z pozostałą połową ciepłego (w sensie - nie prosto z lodówki) masła.
3.
W prostokątnym naczyniu żaroodpornym układamy na dno warstwę krakersów. Posypujemy to 3 łyżkami wiórków kokosowych. Na to nakładamy masę nr.1. Potem ponownie krakersy i 3 łyżki wiórków. Następnie 2/3 masy budyniowej. Po tym ponownie krakersy i 3 łyżki wiórków. Na sam wierzch wykładamy pozostałą ilość masy budyniowej, całość posypujemy pozostałymi wiórkami i rozkruszonymi krakersami.
4.
Ciasto wkładamy na kilka godzin (a najlepiej na całą noc) do lodówki.
odpowiedź 10 stycznia 2016 przez użytkownika Alexanndra (184,690)
0 głosów
Muffiny, z bananem, czekolada, truskawkami, malinami
odpowiedź 28 czerwca 2016 przez użytkownika Fumi (41,694)
0 głosów
Szyszki! Roztopić krówki i wymieszać z preparowanym ryżem. Nastepnie ulepić z nich kulki. Prawdziwe odpustowe szyszki!
odpowiedź 28 czerwca 2016 przez użytkownika Małgosia (26,226)
0 głosów
kiedyś robiłam słodkości ale teraz trzeba byc fit
odpowiedź 12 lipca 2016 przez użytkownika aksamitna1 (112,307)
Witaj!
Pierwsze kroki stawia Twoje maleństwo ale i Ty jako rodzic? Nie jesteś sam! Tutaj możesz zadawać pytania rodzicom i ekspertom oraz dzielić się wiedzą z innymi. Co więcej - za aktywność otrzymasz fantastyczne nagrody, upominki dla Ciebie i Twojego dziecka!

13,148 pytań

119,781 odpowiedzi

...