Racjonalne przygotowywanie dań w restauracji.

Od jakiegoś czasu prowadzę małą knajpkę w centrum miasta bazującą szczególnie na daniach obiadowych-znajdujemy się obok kilku biurowców, których pracownicy są naszymi głównymi klientami. Zauważyłam ostatnio, że bardzo dużo żywności się zwyczajnie marnuje. Każdego dnia przychodzi inna ilość klientów i ciężko mi dostosować ilość przygotowanych posiłków. Szukałam w necie i na stronie dla profesjonalnych kucharzy unilever: https://www.unileverfoodsolutions.pl/Aktualnosci/Gastrostrefa/Jak_zapobiegac_marnotrawstwu.html nalazłam kilka rad ale nadal nie wiem jak to wcielić w życie. Może kiedyś pracowaliście w jakimś barze i coś podpowiecie.
pytanie zadane 24 sierpnia 2017 w Inne przez użytkownika lizz23 (120)

Witaj!
Pierwsze kroki stawia Twoje maleństwo ale i Ty jako rodzic? Nie jesteś sam! Tutaj możesz zadawać pytania rodzicom i ekspertom oraz dzielić się wiedzą z innymi. Co więcej - za aktywność otrzymasz fantastyczne nagrody, upominki dla Ciebie i Twojego dziecka!

13,148 pytań

119,781 odpowiedzi

...